top of page
Търсене
  • Снимка на автораСУРИЧЕ "Д-р Петър Берон"

Ученици представиха симулиран съдебен процес в Административен съд – Перник

Беронци от 10 "а" клас с ръководител г-жа Детелина Търнева представиха симулиран съдебен процес в Административен съд – Перник.


Вълнуващ финал и признание за участниците в програмата на ВСС и МОН „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”

През тази учебна година СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон” продължи участието си в образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”, реализирана от Висш Съдебен Съвет (ВСС) и Министерство на образованието и науката (МОН). Учениците слушаха лекции за същността на съдебната система, за професията съдия, за конституцията на Република България от съдии от Административен съд – Перник, институционалният ни партньор в Програмата. Активното участието на беронци в Програмата допринесе за повишаване на тяхната информираност и обогатяване на познанията им за структурата, значението и функциите на съдебната власт в Република България.

На 7 юни ученици от класа представиха пред съучениците си и представители на ръководството и учителския колектив на СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон” симулиран съдебен процес в зала на Административен съд – Перник. Представеното съдебно дело бе по интересен и разбираем за учениците казус, свързан с тяхното ежедневие и възраст. Беронци влязоха в ролите на участниците и страните в съдебен процес – едни облякоха магистратските тоги, други застанаха зад компютъра на съдебния секретар, трети дадоха показания и отговаряха на въпроси на свидетелската скамейка….

Лично председателят на Административен съд – Перник съдия Ивайло Иванов връчи на всеки удостоверение от ВСС - вълнуващ финал на участието в Програмата тази учебна година и чест за беронци.



346 преглеждания
bottom of page