top of page
Търсене
  • Снимка на автораСУРИЧЕ "Д-р Петър Берон"

"Традиции от миналото - послания за бъдещето"


Днес в Тържествена зала на Минна дирекция посрещнахме партньорите и съмишлениците, допринесли за успешната реализация на двугодишния иновативен проект на СУРИЧЕ "Д-р Петър Берон "Традиции от миналото - послания за бъдещето” (2022-2024 г.). Г-жа Елеонора Владимирова - директор на училището, поздрави гостите и отправи към участниците в иновацията - 12 "а" и 12 "б" клас, топли думи на признание и благодарност за ентусиазма, мотивацията и отговорността им. Иновативният проектен екип с вълнение и гордост представи на пернишката общественост крайните продукти в резултат на задълбочени проучвания, придобити знания и умения - рекламно-информационни беседи на три езика за обектите на проучването им в Пернишка област, маршрути, презентационни материали и сайт на проекта. На сцената един след друг застанаха екипите от двата класа, за да разкажат за предизвикателствата по пътя на преживяването да открият в историята нови поводи за гордост да се наричат перничани. Младите изследователи изразиха благодарността си към ръководството на училището за доверието и възможността да се включат в различно, иновативно обучение. Възможността за самообучение и самоусъвършенстване с подкрепящи учители. За импулса и вдъхновението. Възможността да взаимодействат с местни и с държавни институции, изявени историци, експерти и общественици.

Учениците отправиха специални благодарности за помощта и подкрепата към РИМ Перник, Държавен архив - Перник, общините в областта ни, в чието лице спечелиха авторитетни и вдъхновяващи партньори.

Г-жа Росица Симеонова, старши експерт по професионално образование и обучение в РУО Перник, даде висока оценка на иновацията и отправи към зрелостниците пожелания за успешно дипломиране.

Благодарим ви, 12 "а" и 12"б" клас, вие сбъднахте първия ни иновативен проект и ни дадохте увереност за следващия, който готвим и чакаме с нетърпение.

А вас чакат нови пътища и успехи!



27 преглеждания
bottom of page