top of page
Търсене
  • Снимка на автораСУРИЧЕ "Д-р Петър Берон"

Обръщение към седмокласниците


Скъпи ученици, днес сме се събрали за вълнуващ празник не на раздялата, а на новото начало. Седем години СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ разтваряше врати за вас, тук вие израснахте, учихте, побеждавахте, радвахте се на успехите си!

Вие показахте и отстояхте своята упоритост и отговорност, справихте се и с обучението в електронна среда и доказахте, че когато беронци поискат, могат и постигат всичко.

Скъпи ученици, с помощта на вашите учители и родители Вие имате реалната възможност да избирате, да изучавате, да усвоявате, да знаете. Надявам се, че всеки един от вас е открил своята творческа страна именно тук в училище и вярвам, че вие имате способността да ги развивате и усъвършенствате и в бъдеще и ако днес вече усещате себе си като успешни млади хора, ако имате самочувствие от придобитите знания и умения, ако сте честни и човечни – дължите го и на вашите учители.

Уважаеми колеги, необикновен и неповтарящ се е всеки миг в училище, всеки ден е едно ново предизвикателство и едно ново начало – да бъдем учители, това е голямо богатство и огромна отговорност. На нас е предоставена невероятната възможност да бъдем творци, откриватели, имащи прекрасната способност да изградим основата на знанието, на любознателността, на творчеството, на логиката, да показваме пътя към красотата, към щастието и към любовта, да откриваме талантливите, да подаваме ръка на тези, които се нуждаят, за да подготвим всяко едно дете за най-строгия учител – живота и за най-мъдрия учител – книгата.

Нека любовта на учениците бъде най-ценното признание за отговорния ни труд!

Скъпи седмокласници, предстои ви нов път и наесен, когато тръгнете по него, вземете най-ценните неща от вашето училище и учители – трудолюбието, упоритостта, постоянството и толерантността, себеуважението и уважението към другите, благодарността.

Бъдете мотивирани, бъдете отговорни, бъдете отдадени и всеотдайни! Знайте, че ви очаква много труд и нови предизвикателства, затова ви пожелавам успех и целеустременост. Мечтайте, бъдете различни, успешни, любознателни!


Ние вярваме във вас, Беронци!

След всеки край идва ново начало!

На добър час, драги седмокласници!



Елеонора Владимирова

Директор на СУРИЧЕ ”Д-р Петър Берон”

208 преглеждания
bottom of page