top of page
Търсене
  • Снимка на автораСУРИЧЕ "Д-р Петър Берон"

Изложба, посветена на паметните дати от българската история



Днес в училище бе открита изложба, посветена на паметните дати от българската история - 19 февруари и 3 март.

Нашите ученици бележат редица постижения в ученето и овладяването на ценни знания, печелят награди и признание и ни радват всеки ден с крачка напред по пътя на познанието. Училището ни е дом на знанието, но и пазител на българския дух. Беронци се възпитават и израстват с идентичност на свободни граждани на майка България. Чувството им на принадлежност има за основа гордостта от историята ни, съхранената памет и традиции.

Ученици от V, VI, VII, VIII и XI клас, вдъхновени и наставлявани от г-жа Борислава Стоилова, посветиха своя труд и талант на едни от най-видните и знакови български революционери и възрожденци и на героичните битки за Свободата на Родината ни.

Върху платна с любов и признателност са изобразени ликовете на видни български възрожденци и революционери, превърнали се в неотменна част от светлия пантеон на българската история. На други под четката и през очите на Беронци оживяват съхранени мигове от революционните движения, довели до Освобождението през 1878 г.

Творбите на талантливите и родолюбиви Беронци, свидетелство на техния талант, вълнения и чувство на принадлежност, ще подредим в патриотичен кът. Кът, в който в забързаното ни училищно ежедневие да поспрем и сведем глава.

Нека сме горди българи всеки миг и ден!



56 преглеждания
bottom of page