top of page
Търсене
  • Снимка на автораСУРИЧЕ "Д-р Петър Берон"

Изграждат физкултурен салон в СУРИЧЕ "Д-р Петър Берон"



Стартират дейностите по изграждане на нов физкултурен салон в най-старото училище в Перник – СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“. Общината е обявила обществена поръчка за проектиране, изпълнение на строително-монтажни работи и упражняване на авторски надзор на учебното заведение. Прогнозната стойност е 937 498 лв. без ДДС.

Новият салон ще бъде ситуиран в северния двор на училището. Той ще бъде свързан с основната сграда посредством топла връзка. Салонът ще е едноетажен с размери 38,72х18,24 м. и максимална височина 10 м. Сградата ще бъде съгласувана с Министерството на културата, тъй като тя е паметник на културата с местно значение. Въпреки новото строителство, при възможност, ще се запазят външните игрища. Освен това ще бъде извършен ремонт на оградата и алейната мрежа, и ще бъде осигурен достъп на хора с увреждания.

Учебното заведение от построяването си през 1924 г. досега, не е разполагало с физкултурен салон. За нуждите на обучението по физическо възпитание, към момента са пригодени две класни стаи.

52 преглеждания
bottom of page