top of page
Търсене
  • Снимка на автораСУРИЧЕ "Д-р Петър Берон"

KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS 2019

Състезание по английски език

за ученици от училищата - членове

на сдружение „Асоциацията на Кеймбридж училищата в България“

В събота, 16.02.2019 г., в СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон” за втора поредна година се проведе вътрешният кръг на националното състезание по английски език на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България „Kangaroo Global Linguistic 2019“.

Участваха 50 ученици от IV, V, VI, VII, VIII и X клас. Най-много бяха участниците от IV клас.

Беронци се състезават с над 4000 ученика от над 100 училища от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Състезанието включва тестове на различни нива, ориентирани към Европейската езикова рамка за езици. Тестът на вътрешно училищния кръг 1 включва 40 въпроса с множествен избор, за които учениците имат 60 минути.


Състезанието KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS е най-голямото училищно състезание по английски език в света. Състезанието KGL се организира от International Testing Authority и Institute for the Development of Educational Assessment. У нас състезанието KGL се провежда от сдружение „Асоциацията на Кеймбридж училищата в България“. В състезанието KGL могат да участват учениците от училищата - членове на сдружение „Асоциация на Кеймбридж училищата в България“. Целта на състезанието е учениците да премерят знанията си по английски език с връстниците си в България /на вътрешноучилищен и национален етап/, а победителите и на международен етап с ученици от други страни.

Състезанието е предназначено за всички ученици на възраст между 8 и 18 години, които изучават английски език. Състезанието се провежда в три кръга – вътрешноучилищен, национален и международен. Всяка година биват определяни и оповестявани нивата, съгласно формата на Общата европейска езикова рамка. За състезанието, което се провежда през 2019 г., са определени нивата както следва: за кръг 1 (вътрешно училищен) са определени нива А1, А2, В1, В2. За кръг 2 (национален) са определени нива: А1+, А2+, В1+, В2+.

Една от целите на състезанието е да покаже, че ученето на език може да бъде приятно и възнаграждаващо усещане без стреса, който често се свързва с повечето официални изпити. Състезанието не е изпит и има за цел да насърчи здравословното съревнование, но и същевременно е съпроводено от редица напътствия, които трябва да бъдат спазвани от участниците, за да бъде сигурно, че е справедливо за всички.


Да пожелаем успех на БЕРОНЦИ!

167 преглеждания
bottom of page