top of page
Търсене
  • Снимка на автораСУРИЧЕ "Д-р Петър Берон"

Spelling Bee Junior 2024 в първото езиково училище на града ни СУРИЧЕ "Д-р Петър Берон"На 23.02.2024 г. се проведе училищният кръг на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee Junior 2024 за учениците от третите и четвъртите класове. Училищен шампион стана Даяна Райчева от 3 "а" клас, а на второ място се класира Мартин Асенов от 3 "в" клас. И двамата Беронци ще продължат участието си в регионалните квалификации на състезанието Spelling Bee JUNIOR, които ще се проведат в периода 14-17 март 2024 г., а най-добрите ученици ще участват в регионалните състезания на 23 март 2024 г.

Правописните двубои (на английски „spelling bees“) са традиционни американски състезания, в които участниците трябва да изговорят правилно, буква по буква, най-много думи. Непредсказуемото изписване на думите в английския допълнително повишава сложността на съревнованието. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английски език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Състезателният елемент е много силен мотиватор за участниците, а емоцията е несравнима. Училищните Spelling Bee състезания често се превръщат в истински празник за цялата общност.

Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката. Interlogistica са наш логистичен партньор, като доставят безвъзмездно наградите за всички участници в състезанието.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg и на страницата във Facebook: https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee9 преглеждания

Opmerkingen


Opmerkingen zijn uitgezet.
bottom of page