top of page
Търсене
  • Снимка на автораСУРИЧЕ "Д-р Петър Берон"

9 май - Ден на Европа и Ден на победата


Мотото на ЕС „Единство в многообразието“ се използва от 2000 г. То изразява идеята, че европейците са се обединили в съюз, за да работят за мир и просперитет, като в същото време се обогатяват духовно от множеството различни култури, традиции и езици на континента.

В СУРИЧЕ “Д-р Петър Берон“ за поредна година отбелязваме 9 май – Ден на Европа и Ден на победата. В този ден се поставя началото на обединението на държавите в Европа и поддържането на мирни отношения на Стария континент. Това предложение остава в историята като "Декларацията на Шуман" и се счита за основополагащо на днешна обединена Европа, за начало на поетия път към общност на споделени ценности и общи интереси.

Тази година споделяме нашия опит чрез презентации на учениците от Европейския ни клуб “Ние в Европа и Европа в нас“ с ръководител г-жа Детелина Търнева, които от няколко години работят усърдно за популяризиране и възприемане на европейската идея и дух, както и есе на тема „9 май – Ден на Европа“ с автор Борис Тодоров.

Ивайло Борисов от 4 „а“ клас ни поздравява с изпълнение на Химна на Европа.

Ние сме в Европа и Европа е част от нас!

Честит празник!

9 май - Ден на Европа
.docx
Изтегляне на DOCX • 15KB

Денят на Европа
.pptx
Изтегляне на PPTX • 6.44MB


Европа на младите
.pptx
Изтегляне на PPTX • 10.43MB

179 преглеждания

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page