top of page
Търсене
  • Снимка на автораСУРИЧЕ "Д-р Петър Берон"

"С волейбол на училище" в СУРИЧЕ "Д-р Петър Берон"


Присъединяването на училището ни към инициативата на Българската федерация по волейбол, волейболен клуб Перник и Европейската конфедерация се превърна във вълнуващо преживяване за Беронци. Те са горди с факта, че историята както на волейбола, така и на нашето училище започва преди 100 години - първият волейболен мач се провежда преди век тук, където сега стартираме инициативата. Наши гости бяха светилата на волейбола Николай Иванов и Евгени Иванов, както и легендата на волейбола в Перник Ваня Гюдерова.

Сред гостите на волейболния празник бяха кметът на община Перник г-н Станислав Владимиров, г-жа Десислава Стоянова - кмет на кметство Изток, г-н Петър Първанов от УС на волейболен клуб "Миньор", г-жа Десислава Стойова - гл. експерт Спорт в община Перник и не на последно място - г-жа Адриана Маринкова от Федерацията по волейбол, наш бивш възпитаник.

С топли думи на насърчение и заявка за подкрепа към учениците се обърнаха г-н Владимиров и г-н Евгени Иванов, а в своето обръщение директорът на училището ни, г-жа Елеонора Владимирова, сподели вярата си, че образованието и спортът са два основни стълба за изграждане на по-доброто бъдеще на България. Празника на волейбола уважиха и гости от ОУ "Св. Константин Кирил Философ" начело с директора на училището г-н Станислав Харизанов. Със своето бризантно изпълнение мажоретният им състав под ръководството на г-жа Надежда Стоицева внесе оживление и настроение на празника. Гостуващите треньори направиха демонстрация, на която Беронци от 6 и 7 клас показаха волейболните си умения.

СУРИЧЕ "Д-р Петър Берон" искрено благодари на всички участници в празника. Волейболът в Перник е жив и има бъдеще!


89 преглеждания

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page