top of page
Търсене
  • Снимка на автораСУРИЧЕ "Д-р Петър Берон"

Състезание „Остани жив! Пази живота!”


Със състезанието „Остани жив! Пази живота!” СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон” се присъедини в инициативата „Дни на безопасността на ROADPOL” и Европейската седмица на мобилността.

Дни на безопасността на ROADPOL” се провежда за втора поредна година в периода 16.09. – 22.09.2021 г. и цели да намали до нула поне за един ден броя на загиналите при пътнотранспортни произшествия. Посланието на кампанията е „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!”.

На 21 септември три отбора беронци от четвъртите класове взеха участие във вълнуващата надпревара под надслов "Остани жив! Пази живота!". Събитието бе организирано от учители в 4 клас в партньорство с КАТ - гр. Перник и БЧК - гр. Перник.

Преди надпреварата четвъртокласниците си припомниха правилата по БДП с кратък филм, а ученици от БЧК демонстрираха оказване на първа помощ при пътно произшествие – превръзка на порезна рана. Отборите решаваха тест по БДП и демонстрираха придобитите умения за оказване на първа помощ – бинтоване на порезна рана на ръка.

И трите екипа се представиха отлично, а постиженията им бяха оценявани от жури в състав г-жа Елеонора Владимирова, директор на СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон”, представители на КАТ Перник, ученици – представители на БЧК и представител на комисията по БДП в училището. Отборът на 4 А спечели надпреварата, а участниците получиха награди и грамоти.


68 преглеждания

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page