top of page
Търсене
  • Снимка на автораСУРИЧЕ "Д-р Петър Берон"

СУРИЧЕ „Д-р П. Берон” участва в състезанието Spelling Bee 2019


СУРИЧЕ „Д-р П.Берон” вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Бианка Месова от 7 А се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 1.03.2019 год. в СУРИЧЕ „Д-р П. Берон”. Бианка спелува правилно думата MUSCLE и победи Мариам Маджудж от 7 кл., която остана втора. И двамата ученици имат право да участват на регионалното състезание, което ще се проведе през м. март 2019 г. в София. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 21 април 2019 в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е Бианка Месова от СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“, гр. Перник.

Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEE Better Together". Ние вярваме, че изграждането на умения и навици за работа в екип и взаимопомощ са изключително важни за личностното развитие на младите хора и тяхната успешна реализация в обществото. Всички училища-участници могат да се включат в конкурсa, като споделят как подготовката и участието в състезанието стимулират екипната работа и създават отношения на разбирателство, приятелство и взаимопомощ.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.


Галерия от състезанието:


113 преглеждания

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page