top of page
Търсене
  • Снимка на автораСУРИЧЕ "Д-р Петър Берон"

Засаждане горичка


В първия ден на "Седмица на гората" засадихме 40 брезички за 40-те години на СУРИЧЕ "Д-р Петър Берон". По инициатива на Училищния Ученически Съвет и клуба на Посланиците на Европейския парламент „Европа на младите“ училищната общност от ученици, родители и учители положи основите на "Музикалната БГ горичка на Беронци” - горичка, за чието израстване, опазване и разширяване възпитаниците ни ще се грижат и след залесяването.

Благодарим на ЮЗДП – ТП „ДГС Радомир“, наши партньори и ментори, за неоценимата подкрепа и взаимодействие с предоставяне на посадъчния материал, логистично съдействие, образователните интерактивни игри с „Горичка в количка“ и участието на лесовъди – педагози!

Благодарим на Община Перник за предоставения терен. Вие дадохте на Беронци възможността да са горди със своя скромен принос за облика и развитието на града ни!

Не на последно място - благодарим и на ОП "ФЛОР" за подкрепата!

Зелената инициатива е в продължение и взаимодействие с друга наша активност за отбелязване на юбилея ни през месец март - месеца на БГ-музиката в училището ни и ТОП 40 български песни за 40 г. СУРИЧЕ „Д-р П. Берон”. До всяко младо дръвче поставихме табелка с името на песента и изпълнителя, на които го посвещаваме. На табелките стои и QR-код с връзка към песента, на която посетителите ще могат да се насладят сред природата.

Най-малките ни възпитаници обогатиха знанията си за гората и се забавляваха с организираните от лесовъдите-педагози игри. Ентусиазмът на младите в синергия с опита на възрастните превърна деня ни в празник за общността.78 преглеждания

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page