top of page
Търсене
  • Снимка на автораСУРИЧЕ "Д-р Петър Берон"

Днес нашето училище ликува!


Днес нашето училище ликува!

Празнува 100-годишнината от построяването на сградата, която е паметник на културата и 200 години от издаването на "Буквар с различни поучения", съставен от нашия патрон, д-р Петър Берон.

Празникът се случи на нарочно построена за целта сцена в двора на училището. С помощта на духовия оркестър към Община Перник учениците сътвориха истински спектакъл. Преминаха през историята на сградата по уникален начин. Върнаха гостите в началото на миналия век и стигнаха до днес. Гостите посрещна изложба, предоставена ни от РИМ Перник на Стефан Бръчков, директор на училището и съставител на първата музейна експозиция в града на тавана на училището. Поздравления поднесоха директора на училището, г-жа Елеонора Владимирова, г-жа Христина Иванова, Народен представител от област Перник, г-н Людмил Веселинов, Областен управител на област Перник. Д-р Татяна Вангелова – Директор Дирекция „Хуманитарни дейности“ – Община Перник прочете Поздравителен адрес от кмета на Община Перник, г-н Станислав Владимиров.

С плакет за цялостен принос в образованието и издигане имиджа на училището бяха наградени учителите госпожа Весела Симеонова – учител в начален етап на основното образование; г-жа Теодора Рангелова – учител по История и цивилизации и г-жа Борислава Стоилова – учител по Изобразително изкуство. С награда за цялостен принос бе наградена и г-жа Росица Манчева, завеждащ административна дейност. Госпожа Владимирова награди за отлични постижения и издигане престижа на училището учениците - Катя Борисова Евтимова от IV "б" клас; Андреа Веселинова Евгениева от VII "а" клас; Боряна Любомирова Бонева и Никол Мартинова Борисова от XII "б" клас – отличници на випуск 2024.

Изненадващ благодарствен плакет от колегията получи и директора, г-жа Елеонора Владимирова.

На сцената за първи път излезе новосформираната ВИГ на г-жа Вяра Рангелова.

Честит празник, Беронци!
68 преглеждания

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page