top of page
Търсене
  • Снимка на автораСУРИЧЕ "Д-р Петър Берон"

„Бъдители“ гостуваха на СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ в гр. ПерникЛектори от фондация „Бъдители“ гостуваха в СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ гр. Перник по покана на Катрин Петкова – ученичка в 11 клас и съгласувано със Севделина Димитрова – директор на училището. Събитието се проведе на 27-и февруари от 12:30 часа в сградата на училището.

Лектори на събитието са Биляна Панталеева – бизнес обучител, управител на “Ойро Ивент” и председател на фондация “Бъдители” и Явор Алексов – създател на Mirafiori - най-големият автомобилен отбор в България, най-големият BMW сервиз за извън гаранционно обслужване, първата дрифт академия, организатор на Exreme Fest, социална кампания за безопасно шофиране „Овладей Пътя“ и други събития. Вдъхновяващите лектори от благотворителна инициатива „Бъдители“ говориха пред учениците на тема „Предприемачество“ и споделиха своя личен и професионален опит.

Според лекторите в благотворителна инициатива „Бъдители“ личният пример в дома, училището, университета и обществото като цяло, е най-важен за младите хора. Именно той води до продуктивни действия и поемане на отговорност, чрез които се изграждат мотивирани и можещи личности. Инициативата е създадена преди почти четири години, а доказателство за това колко ценен е личният пример е силния интерес към събитията. За този период от време „Бъдители“ са гостували на над 40 училища и университети, където са се срещнали с около 4 000 млади хора.

Повече информация можете да откриете на сайта на „Бъдители“:

www.buditeli.bg и на Фейсбук страницата на инициативата: https://www.facebook.com/buditelite.bgПОВЕЧЕ ЗА ИНИЦИАТИВА „БЪДИТЕЛИ“

Инициатива „Бъдители“ обединява екип от професионалисти в различни области, които случват целите си, като в ежедневието действат с желание и постоянство. Те са личности, които работят със сърце това, което искат, давайки висока добавена стойност на обществото. Един от най-силните мотивационни похвати за действие е реалният пример на желаната професия, на желания живот, на желаното поведение.

Инициативата „Бъдители“ е без такса за участие, необходимо е само да ги поканите и да осигурите зала, където всички Ваши студенти, ученици и всеки, който желае да присъства може да чуе Бъдителите.


Бъдителите са тези, които могат да те вдъхновят

да бъдеш това, което искаш!


ПОВЕЧЕ ЗА ЛЕКТОРИТЕ

  • Биляна Панталеева

Биляна Панталеева е бизнес обучител, управител на “Ойро Ивент” и председател на фондация “Бъдители”. Тя разработва и провежда обучения по Soft Skills (личностни умения), търговски умения, успешни взаимоотношения с клиенти, провеждане на преговори и договаряне, които са изцяло съобразени с потребностите на фирмите. Биляна е гост-лектор в университети като УНСС, ВУЗФ и други. Работи и съвместно с организации по проекти, насочени към образованието, предприемачеството, професионалното ориентиране и развитието на млади таланти, както и стартиране на бизнес идеи (Start-Up). Съвсем скоро беше лектор в едно от българските издания на световния формат ТЕDx, следван от над 16 милиона човека от различни точки на света.

Биляна завършва бакалавърска програма по специалността “Икономика на търговията”, след което изучава магистратура “Управление и развитие на човешките ресурси”. Паралелно посещава колеж по интегрално образование “Философия на успеха – управление на познанието”. Тя е сертифициран обучител по професионално обучение на възрастни в ЦПО. Панталеева има дългогодишен професионален опит, включително и на ръководни позиции в областта на човешките ресурси, обученията, продажбите, маркетинга, логистиката, спедицията, митническото обслужване и товарния транспорт.

Твърди, че зад всяка успяла организация стоят активни търговски умения, ефективно управление на връзките и комуникациите с клиенти, както и създаването на партньорски отношения от типа “Печеля – Печелиш”. Биляна има авторски статии и интервюта в бизнес списания. През последните години активно подпомага образователния процес и е сред най-полезните и мотивиращи лектори,които студенти и ученици оценяват.

Като бизнес дама е убедена, че образованието има нужда от синхронен процес с работещия бизнес – “За да станат децата удовлетворени личности с квалификация и професия е необходимо да им се подаде ръка с реални примери, мотивация, личен успех, умения за мислене и подкрепа. Младите личности имат нужда от Бъдители – хора, които обожават работата си и действат не защото трябва, а защото са избрали да желаят – това са тези, които те вдъхновяват с позитивната страна на реалността и зареждат околните”.

Омъжена, с три деца в свободното си време Биляна обича да е с тях, да спортува, да чете книги, да пътува, да твори кулинарни вкусотии и презпоследните години има засилен интерес в областта на фотографията.

За повече информация посетете www.euroevent.bg


  • Явор Алексов

Явор Алексов е създател на Mirafiori - най-големият автомобилен отбор в България, най-големият BMW сервиз за извън гаранционно обслужване, първата дрифт академия, организатор на Exreme Fest, социална кампания за безопасно шофиране „Овладей Пътя“ и други събития.

Любовта му към автомобилите го държи на максимални обороти вече над 10 години. По негови думи Mirafiori е една вечно променяща се мечта, която Явор сбъдва с помощта на екипа си от професионалисти, които той нарича семейство. Страстта му към автомобилите започва в много ранна детска възраст, едва на 13 години , воден от желанието си да се развива и усъвършенства в тази област, паралелно с дебелите книги, той започва работа в гаража на приятелско семейство. Завладян от мечтата си той не се спира пред нищо, за да развие по негови думи „ най-големият сервиз за спортни автомобили, тунинг, модификация и мапинг“.

След няколко премествания и започвайки като екип от двама души – Явор и брат му – Иво, днес Мирафиори се простира на голяма териториална площ и разполага с екип от около 45 специалисти в различни области. Сервизът покрива целия кръг от услуги, които могат да бъдат предложени. От механичен оглед/ремонт и предпродажбен преглед до диагностика на сложни електронни проблеми в софтуера, кодиране, тунинг, авторепаратурен център, полирно, смяна гуми, автомивка и pdr услуги (специална технология за изправяне на детайли без пребоядисване).

Според Явор силата на мисълта е единственото водещо нещо с живота,колкото по-рано го осъзнае всеки от нас, толкова по-бързо ще се превърне в господар на собствения си живот. Визуализирайки, мислейки положително с положителни вибрации и настройка не само към себе си и околните, но и към света. Налудничевата и непостижима мечта на едно 13 годишно момче днес е реалност! Явор с радост и удоволствие ще сподели с вас цялата история на вярата, упоритата и неуморна работа с широката му усмивка!

За повече информация посетете https://mirafiori.bg


Галерия от събитието


143 преглеждания

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page